3d Inmeten

Alles begint met een zuivere maatvoering. Om alle risico’s voor de opdrachtgever uit te sluiten, bieden wij een 3D-inmeetservice aan, waarbij wij alle geometrische vormen nauwkeurig vastleggen. Vanuit dit bestand engineeren wij het glaspakket tot productiefiles, die de basis vormen van ons productieproces.

Royal-Maritiem is gespecialiseerd in het digitaliseren van maritieme objecten. Onze 3D meetervaring heeft geleidt tot een
specialisatie met een minimale tolerantie, ten einde een perfect passend en uitgelijnd glaspakket te produceren. Door onze ruime ervaring met projecten in de jachtbouw beschikken wij niet alleen over de juiste apparatuur voor uw 3D meting, maar ook over de benodigde kennis voor het verzorgen van de engineering en de gehele begeleiding van uw project.

3d inmeten met lasermeetsysteem

Royal-Maritiem maakt gebruik van lasermeetsystemen. Met deze systemen is het mogelijk op verschillende manieren te meten, namelijk:

  • Puntmeting door middel van reflector, nauwkeurigheid 0.3 mm.
  • Puntmeting reflectorloos. Een meting direct op het materiaal, nauwkeurigheid 0.8 mm.
  • Lasertracking, nauwkeurigheid 0.6 mm.
  • Vlak scannen. Afhankelijk van de instellingen tussen de 0.3 en 0.8 mm nauwkeurig.

De toleranties en nauwkeurigheden van de metingen zijn sterk afhankelijk van de instellingen tijdens het meten. Indien u specifieke vragen of wensen betreft de nauwkeurigheid heeft, kunt u hierover contact met ons opnemen zodat wij u hierover van informatie kunnen beschikken.

Door de brede inzetbaarheid van onze apparatuur is het bijna altijd mogelijk om het door u gewenste object in te meten!

Mocht u vragen hebben, zijn wij altijd bereid u persoonlijk te woord te staan
en op verzoek een demo voor u te verzorgen