Glazen (schuif) daken

Veel jachten hebben een dak waarin een raam geplaatst moet worden. Dit kan een vast raam zijn, schuiframen of een kantelraam. Het gebruikte glas is beschermend veiligheidsglas, bestand tegen lichte inslagen. Voor de plaatsing van schuiframen heeft Royal-Maritiem speciaal gemaakte dakraamsystemen.

Om binnen Royal-Maritiem een compleet pakket te kunnen leveren, hebben we een schuifraam systeem opgenomen wat uitermate geschikt is voor de jachtbouw. Door het gelijksluitende schuifsysteen, is het schuifraam in gesloten toestand nagenoeg niet zichtbaar maar ligt het gelijk met het algehele glaspakket.

Als er wordt gekozen om het raam te openen, komt het glaspaket enkele milimeters naar binnen, en laat zich verschuiven zodat de opening vrij komt. Dit zorg voor het effect dat in gesloten toestand het lijkt of het glaspakket een eenheid is geworden met het schip. Door de juiste wijze van voorbereiding, en engineering krijgen de schepen waar wordt gekozen voor structurele beglazing een compleet nieuwe uitstraling, en krijgen ze hun eigen identiteit in de markt waardoor onderscheidend vermogen de boventoon voert en het commerciële aspect sterker wordt.