Gebogen glas voor jachten

Glas kan in de meest uiteen lopende geometrische vormen gebogen worden, en voor zowel binnen als buiten toepassingen kunnen steeds verder worden ontwikkeld. Binnen het Royal-Curve programma hebben voor beide toepassingen het complete assortiment  aanwezig. Het is belangrijk om in de ontwerp fase al rekening te houden met de wensen, ons advies brengen we dan ook graag in. Royal-Curve is er in verschillende toepassingen:

Royal-Curve IGU

Royal-Curve IGU wordt daar toegepast waar het comfort op prijs wordt gesteld, of waar de buitenruit gelijk met het casco moet komen. Geometrische vormen worden door een hoogwaardig buigproces, en een goede engineering van de vooraf ingemeten 3D informatie gerealiseerd. Door speciaal ontwikkelde ceramische materialen is het mogelijk om complexe vormen te genereren zonder dat het optische karakter wordt aan getast. Dus hoge esthetische verwachtingen kunnen binnen het Royal-Curve IGU programma gerealiseerd worden.

Door de juiste configuratie te kiezen kunnen ook hier veel eigenschappen uit een ruit worden gehaald, zoals zonwerend, warmte werend, UV werend etc. De wens van de opdrachtgever of architect wordt hier door maximaal gerealiseerd. Binnen Royal-Curve IGU wordt altijd gekozen voor de warm-edge spacer, hierdoor is geen reflectie van het kader aanwezig, waardoor de maximaal esthetische waarde wordt verkregen, maar ook een zo klein mogelijke warmte geleiding waardoor er geen condensatie ontstaat door koude geleiding. Als duurzaamheid belangrijk is, is de Royal-Curve IGU de beste keuze. De seal van de IG unit, is van dezelfde samenstelling als de structurele en afwerk seal. Dus maximaal compatible, en maximale duurzaamheid gegarandeerd. Ook voor model ruiten is deze toepassing de beste, omdat de druk altijd gelijkmatig over de rand wordt verdeeld, en daar de flexibiliteit van de spacer deze altijd de juiste pasvorm aanneemt.

Gebogen gelamineerd glas – Royal-Curve lami

De Royal-Curve serie kan worden gelamineerd waardoor deze als veiligheidsglas kan worden aangemerkt. Er zijn dan verschillende toepassingen mogelijk. Het windscherm is daar een voorbeeld van. Afhankelijk van de wens van de opdrachtgever kiest men binnen de Royal-safe lami range een laminaat dat meestal pvb / eva of centry folie zal zijn. Ook kennen we binnen ons programma voor vormen die niet met folie zijn te lagen een UV uithardende giethars.

Gebogen glas – Royal-Curve

Dit is gebogen glas in de geometrische vorm zoals gewenst, al dan niet met een chemische hardingsbehandeling, waardoor het glas zo sterk wordt dat het geschikt is voor de jacht bouw. Door onze ruime ervaring zijn we heden ten dage in staat om glasbuigingen te maken waar nagenoeg geen vertekening in te zien, zodat optisch het maximale kan worden verlangt van het glas pakket. Een zwart kader kan worden gerealiseerd door de speciaal hiervoor ontwikkelde primer aan te brengen. Omdat de UV belasting in jachtbouw erg groot kan zijn is het van belang om zowel de primer als de seal op elkaar af te stemmen. Wij hebben hier een programma voor.

Gebogen thermisch voorgespannen glas – Royal-Curve safe

Dit is een enkelbladig thermisch voorgespannen glaspaneel wat letselveilig is. Als er een geval van breuk is zal deze in gefragmenteerde kleine stukjes uiteen vallen. Doordat de ruiten van Royal-Curve safe thermisch voorgespannen zijn, wordt hij bruikbaar voor bijvoorbeeld schuifdaken. Dit kunnen ook grotere maten zijn. Thermisch voorgespannen glas kan worden voorzien van een ceramische rand, die versmolten is met het glasoppervlak, en daardoor een duurzame verbinding heeft met zowel het glas als de seal.